26 Mart 2010 Cuma

Neler olmuş - 6

NATO ile Rusya Afganistan’daki haşhaş tarlalarının temizlenmesi konusunda ayrı düşmüş. Rusya haşhaş tarlalarının temizlenmesi için kimyasal kullanımını önerirken NATO “Adamlar ekmek parası için yapıyorlar bu işi, onlara başka bir iş bulmadan tarlaları yok etmemiz gerekir. Hem bu keçiler çok güzel uçuyor” diye karşılık vermiş. Ruslar “ Yahu senede 100.000 kişi uyuşturucudan ölüyor,siz ne diyorsunuz?” diye çıkışsalar da anlaşamamışlar. Amerikalılar Rusların böyle düşündüklerini duyunca hiç vakit kaybetmemişler, California eyaletinde marijuana bulundurulmasını (28,5g) legal hale getirceklermiş. Yetmemiş “Canınız çok çeker, bakkal kapalıdır, otomat için bozuk paranızda yoktur alın evinize bir saksı onda yetiştirirsiniz. Ona da izin vericez. Hadi gene iyisiniz” demişler.

İngilizler İsveçlileri kıskandığından “Kızları çok güzel, adamlarda kesin bir pislik olmalı” diye araştırmışlar. Araştırmaları sonucunda aradıkları adamı Malmö’nün Kirseberg hapishanesinde bulmuşlar. İsmi açıklanmayan mahkum gardiyanları ve ceza sistemini protesto etmek için ayıptır söylemesi zart zurt osuruyormuş. Cezaevi müdürü Anders Eriksson “25 senedir bu işteyim, ben böyle pis bi adam görmedim arkadaş demiş. Bu pis adam “Valla kötü kokmuyo sırf ses,yemin billah” dese de protestosuna son vermemesi halinde ceza alacakmış.

Neşe kaynağı ülke İsrail’den İran’a karşı günün tepkisi muhalefet lideri Tzipi Livni’den gelmiş. Hastalıklı kişilik Alman Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle ile Berlin’de olan buluşmasında “Şu adamlarla kimse konuşmasın, küssün. Nükleer bomba falan diyolar.. çok korkuyorum” demiş. Diğer yandan İran’a karşı uygulanacak yaptırımlar hakkında toplanacak mahallenin delikanlı ağabeylerinden Çin “ Yok abi, ben önceden de dedim. Bugün manitayla randevu var olmaz. Hem ben Amo’cuğuma o kadar sert yaptırımlar uygulanmasına şimdilik pek sıcak bakmıyorum” demiş. Diğer yandan Uluslararası İnsan Hakları Örgütü İsrail’e “Filistin’e bomba attınız,tarlalarını tarumar ettiniz.Bu yüzden para kazanamıyorlar. En azından üç beş kuruş bir şey verin” dese de İsrail “Yürü git!” cevabıyla tavrını koymuş.

Milli Eğitim Bakanlığı Hukuk Müşavirliği lise tuvaletlerinde sigara içen öğrencileri üzecekmiş. Okulda sigara içmek zaten yasak bunu biliyoruz, ancak bu yasağa birde kapalı alanda sigara içme yasağı eklenince reşit olmayan öğrencilerin ailelerinden cezanın üçte biri talep edilecekmiş . Şimdi tuvalette sigara içerken yakalanan çocuk neye yansın? “Tüh be ağız tadıyla bi sigarayı içemedik”, “Ulan paket de gitti,iyi mi?”, ” Ulan, ulan şimdi eve makbuz mu yollacaklar bi de?”, “ Off ya.. Bunlar yetmedi bir de bira paramı da kesicekler harçlıktan şimdi...”

Son olarak yasadışı bahis ve şike soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Fatih Akyel için bir şeyler yazmak istedim. Kendisi Şampiyonlar Ligi Çeyrek Finali Maçında “Oyuna nasıl olsa girmem” diyerek devre arasında kokoreç yiyecek kadar mental açıdan zayıf, ancak mis gibi kokoreci yedikten sonra Roberto Carlos’u kepaze edip Galatasaray’ın galibiyetinde önemli bir rol oynacak kadar fiziki açıdan güçlü bir futbolcuydu. Olanları düşününce Metin Oktay Tesislerindeki yazı aklıma geliyor:” Seni buraya getiren yeteneğindir, burada tutacak olan şey ise karakterindir.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder