17 Mart 2010 Çarşamba

Neler olmuş - 4

ETA grubu üyeleri Fransa’da araba çalarak ekonomik krizin kendilerini teğet geçmesini sağlamak istemişler. Fransız polisine suç üstündeyken yakalanan ETA üyeleri “Paraya sıkıştık, valla sonra geri ödeyecektik” demelerine rağmen paçayı kurtaramamışlar. Bu esnada hırsızlık işinde tecrübesiz, bir o kadar da heyecanlı grup üyelerinden biri (muhtemelen Jose bilemedin, Julio) çıkartmış silahını ve bir polisi vurmuş. İspanya Başbakanı Zapatero “Fransa ile beraber ETA’ya karşı yürüttüğümüz çalışmalar yüzünden Fransa, ilk defa bu kadar ciddi bir sonuçla karşılaşıyor” demiş. Zapatero en kısa zamanda Sarkozy ile bu konu hakkında görüşmek istediğini belirtmiş. Yerel seçim sonuçlarının pek istediği gibi gözükmemesi nedeniyle dertlenen Sarkozy, şu sıralar kendini şaraba ve sevdiceği Carla’ya vermiş. Ayrıca İspanyol yargısı tarafından aranan 6 ETA üyesi senelerce yüzerek Venezüella’ya ulaşmış. Uzunca bir süredir Venezüella’da olan ETA üyeleri için Chavez, “Onları kendi ellerimle everdim, torun torba sahibi olanları bile var. Kaka işlere bulaşmıyor, artık cici çocuk oldular.” demiş.

İran Ankara Büyükelçisi “Gelin canlar bir olalım” çağrısı yapmış. Gazetecilerle olan bir sohbet esnasında “İran, Türkiye, Irak ve Suriye bölgedeki sorunların çözümü için birlikte hareket edebilir. Özellikle İran ve Türkiye büyük bir etkiye sahip” demiş. Diğer yandan İran ve Pakistan Peri Bacaları’nı gezmeye gelmişken Türkiye’de bir doğalgaz hattı anlaşmasına imza atmışlar. Bu arada Amerikalılar boş mu durmuş? Hayır. Dışişleri Bakanlığının Avrupa ve Avrasya'dan Sorumlu Bakan Yardımcısı Philip Gordon, “İran’ın yaptığı ayıp şeyleri Türkiye’nin görmemesi çok üzücü. Biz (BM Güvenlik Konseyi’nin büyük çoğunluğu) gidelim basalım mekanlarını diyoruz. Türkiye ılımlı yaklaşım gösteriyor. Türkiye uluslararası arenada önemli bir rol oynamak istiyor. Hedeflerinize ulaşmak için çoğunluğa uyarsanız daha iyi olur sanki, yani ne bileyim, imajınız güçlenir” demiş.


Rusya’da işler iyi gidiyor gibi gözüküyor! 2010 yılında GSMH’da beklenenden çok artış (4,5%) gözlenmişmişken bu artışın daha da yükselmesi (6%) bekleniyormuş. Her şey böyle güzel gözükürken kış olimpiyatlarında altın madalyaya ulaşamayan ve 2014 için hırs yapan Evgeni Pluşenko “Yapmayın etmeyin, elinizi ayağınızı öpeyim bitirin şu işi” demiş. Kime demiş? 2014 Kış Olimpiyatlarının düzenleneceği şehirdeki inşaat işçileri (bildiğin amele) açlık grevini başlayınca onlara demiş. GSMH yükselirken bu adamcağızların maaşları ödenmemiş. Sochi’de yapılması planan 2014 Kış Olimpiyatları için tek sorun bu değilmiş. Kendini Hıncal Uluç zanneden Rus yazarlar “Sochi’ nin alt yapısı böyle bir organizasyon için yeterli değil. Hee bi de: Guus Hiddink korkak” demiş.

Brezilya ile ilgili haberlerin sadece Fenerbahçe’nin transferiyle ilgili olmasına sinirlenen Cumhurbaşkanı Lula İsrail’e gidince adından söz ettirmiş. Lula İsrail’e olan resmi ziyaretinde ülkeye gelen liderlerin ziyaret protokolünde yer alan Herlz Tepesi'ne gitmeyip, Teodor Herzl'in mezarında saygı duruşunda da bulunmamış ve bu da yetmemiş “Bu kim arkadaşım. Corinthias maçı izleyecem.” demiş. “Rüyalarımda görüyorum, Filistin barış içinde yaşıyor. İsrail ve Filistin babalarının topraklarını paylaşıyor” diye ekleyen Lula antremanlarını aksatmadığının üzerine basarak Orta Doğu’da diplomatik açıdan kaptanlık pazu bandını takabileceğini açıklamış. Başbakan Netanyahu ise bu konular üzerinde durmayıp “İncil hakkında soruların sorulduğu bir yarışmada 12000 kişiyi geride bırakan Avner Netanyahu’yu kutluyorum. Benim oğlan diye demiyorum. Helal olsun, ben olsam 2 soru bile bilemezdim” demiş.

PS: Rüya ve yarışma kısmı doğrudur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder