5 Nisan 2010 Pazartesi

Sivasspor 1 - 1 Galatasaray

Maçın son dakikaları geçmek bilmiyordu. Galatasaray, 90 dakikalık sınavın son dakikalarında cevaplarını yetiştirmeye çalışıyordu. Bir dakika geçiyor, bir soruyu cevaplıyordu. Sorular kimi zaman zorluyordu ama Galatasaray öyle yada böyle doğru cevapları veriyordu. Sınavı geçmesi için bütün soruları doğru cevaplamalıydı. Ancak son soruların birinde takılıyordu Galatasaray...

“Yerden sekerek gelen sert şut ne tarafa doğru tokatlanır?” sorusuna yanlış cevap veriyordu. Oysaki Aykut şimdiye kadar onun çözdüğü sorularda hep doğru yanıt vermişti. Ama bu soruda verdiği cevap, topu sahanın içine, şampiyonluğu dışarıya doğru tokatlıyordu. Aslına bakarsak en az hata yapanlardan biriydi Aykut. Galatasaray için şampiyon olma ihtimali eski Fenerli Faruk’un maça sinek kaydı traşla çıkma ihtimali kadardı artık.

Sınav sonrasında o soruyu yanlış yaptığınızı anladığınız andaki ekşimeyle eşdeğerdi golü yediğimiz zamanki ekşimem. Yapacak bir şey yoktu, olan olmuştu ama zaten sınav geçmişti onun için ekşime de çok sürmezdi. Belki başka konularla ilgili soruları daha iyi yapsaydı Galatasaray diğer sorular için yeteri kadar zamanı kalır doğru cevap verirdi. Gol pozisyonlarında daha düzgün vuruşlarla golü atabilmek gibi, gerektiğinde maçı 1-0 kazanabilmek gibi.. Son vuruşlarda biraz becerikli olsa Galatasaray 2. golü bulsa (sezon başından beri maç başına nerdeyse 2 gol yiyen Sivasspor’a karşı) maçın geri kalanı daha kolay geçicekti. (Halam kaybedince bıyık bırakıyor da..)

Puan kaybedilen maçlarda kaçırılan pozisyonlara yanmamak elde değil, diğer yandan “Bu takım ne zaman 1-0 ile maç kazanacak?” demeden de edemiyor insan.. Ama biliyoruz ya da umut ediyoruz ki Galatasaray’da planlar uzun süreli yapılmaya başlandı. O nedenle bu maçta kaybedilen puanını ekşiliği gelip geçer. Önemli olan yapımış olan ve/veya yapılmaya devam edilen hatalardan ders alınması ve önlem alınması.. Örneğin Jo’nun saçlarına ortadan makinayla girilmeli ki kafası biraz hava alsın rahatlasın, bütün enerjisi saçlara gidiyor çocuğun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder