11 Nisan 2010 Pazar

Neler olmuş - 13

Hugo Çavuş gene rahat durmamış Amerikalılara giydirmiş. Amerikalılar “Venezuella teçhizat almış askerisinden, ne ayıp.. Canımız sıkıldı bakın bu işe” diye açıklama yapınca, “Kekolaşmayın,Yankiler” diyerek karşılığını vermiş. “Savunmada eksikliklerimiz var, Rus stoper lazımdı, bizde aldık. Böylece havadan tepemize inebilecek toplara karşı önlemimizi almış olduk.” diye devam eden Chavez; Küba purosunu yakıp,İran çayını yudumlamış. Bunu gören Amerikalılar durur mu? Durmaz. “ Valla sizin defansınız iyiydi ama hadi neyse alın ama uzaklara kiralarsanız bu oyuncuyu bozuşabiliriz. Yani İran ile iyi ilişkilerimiz olsun diye onlara kiralamaya niyetiniz varsa, bunu iki kere düşünseniz iyi olur. Sizin iyiliğiniz için valla..” diyerekten aba altından beyzbol sopalarını sallamışlar.

Hugo Çavuşla Amerikalıların arasının limoni olmasını sağlayan Ruslar, şu sıralar imzalanan anlaşma (START) nedeniyle Amerikalılar ile “kanki” gibi gözükseler de Pravda’daki yoruma göre; Ruslar Washington’un Romanya’ya kondurmakta kararlı oldukları füze savunma sistemini ne affetme ne de unutma niyetindeler. Ruslar, sattıkları silahların Amerikalıların doğu Avrupa’da yapmayı planladıklarıyla karşılaştıramayacağını düşünseler de bu satışın da bir sebebi var: Dünya Futbol Tesislerinde şimdiye kadar “Top benim oynatmıyorum” diyen Amerikalılara “Artık bizim de topumuz var başkalarının da” diyerek oynadıkları şahsi futbolu gözden geçirmelerini ,çünkü sahadaki kaliteli oyuncuların sayısının arttığını hatırlatmak. Rusların inandığı bir başka konu ise, ne olursa olsun Rusya’nın Güney Amerika kıtasında stoperlerini(!) pazarlayacabileceği bir müşteriye sahip oldukları.
(Kırgızistan'da olanlar ise top, saha seçimi konusunda paranın dik gelmesi herhalde.Fotograf Bişkek'teki son olaylardan... ve malesef evet..yerdeki amcam bir sonraki maçta kaleye geçemeyecek.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder