6 Nisan 2010 Salı

Neler olmuş - 11

Turunculu Yuşçenko’dan sonra Ukrayna Devlet Başkanlığı bayrağını taşıyan, bayrağı taşırken de Rusya’ya doğru sallayan Viktor Yanukoviç NATO’ya “Üyelik aidatı çok pahallı geldi, eve gidip beye sormam lazım” diyerek NATO üyeliği ile ilgili planları ötelemiş. Pazartesi günü, paskalya nedeniyle yumurta boyamaya Moskova’ya giden Viktor “Buraya kadar gelmişim, bare Dmitry ile iki lafın belini kıralım” demiş. Viktor, Medvedev’le görüştükten sonra “ Rusya bizim beşik kertmemiz, bizim NATO’ya girmemizi istemiyolarmış, onları mı kırıcaz” açıklamasını yapmış. Ukrayna'nın Rusya ve Belarus'la birlikte Gümrük Birliği'ne girmesi gerektiğini söyleyen Başbakan Yardımcısı Vladimir Seminojenko'yu eleştirerek, onun açıklamalarının, devlet politikasını yansıtmadığını söyleyen Viktor “Olm, yavrcum sen napıyon, yuvarlak yuvarlak konuşman lazım, sen değil koltuğun konuşuyo.. ” diyerek yardımcısını haşlamış. Sonrasında da “Ben onunla konuştum, bir daha böyle şeyler yapmayacak” diyerek konuyu kapamış. Yandaki fotoda arz-ı endam eden Viktor bu dedikleriyle “Adamın gol diyo” nun önüne geçilmesi gerektiğini ve de oturan tarafla değil düşünen tarafla konuşmak gerektiğini cümle aleme hatırlatmış.

İranlı genç kızlar yandaki fotoğrafta görünen futbol yeteneklerini sahalarına taşıyamayacaklarmış. “Türban takarsanız havadan gelen toplarda en az 2 cm kazancınız olur, bunu kabul edemeyiz” diyen FIFA İran bayan futbol takımının 2010 Gençler Olimipyat oyunlarındaki maçlara çıkmasına izin vermiyormuş. İranlı yetkililer ise “ 2 cm nin aramızda lafı mı olur? Biz türbanları tokayla iyice sabitleriz, vallaha saçsız gibi olur bizim kızlar” demiş. Buna karşın FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke “Vallaha kurtarmaz, hem Taylandlılara söz verdik, geçti artık.. bir dahaki sefere bakarız” diye karşılık vermiş. İranlı yetkililer konuyla ilgili toplanmışlar, bir sonraki turnuvada bayan futbolcuların saçlarını makyaj malzemesiyle kapatıp maçlara kel olarak çıkmaları tartışılıyormuş.

Dubai’de tatile giden İngiliz çift yemek yerken öpüşünce Arap yetkililer ”Böyle terbiyesizlik olmaz,mis gibi yemek yapıyoruz,siz yemek yerine birbirinizi yiyorsunuz” diyerek çifti hapishaneye yollamış. 1 aylık hapis cezasının yanında şarabı da fazla kaçırdıklarından dolayı 1000’er dirhem (272$) cezayı da ödemek zorundalarmış. Çifte kumrular temyize gidip gitmemeyi tartışırlarken Charlotte “Cezamı çekip, ülkeme dönmek istiyorum, bi daa da gelmem buraya” demiş.

Messi, sen kocaman bir çılgınsın..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder