9 Nisan 2010 Cuma

Neler olmuş - 12

İstanbul Üniversitesi’nde ağzı bozuk bir araştırma görevlisine tepkilerini göstermek için iki öğrenci (Abdülsamet ile Uğur) iddialara göre panoya ‘Konuşmaya davet. Konuşmacı: Araştırma Görevlisi Yusuf A., Konu: Akademide küfür, öğrenciye çok pis küfür nasıl edilir? Yer: Edebiyat Fakültesi Amfileri, Zaman: Önlem Alınmazsa her an’ ifadelerini içeren yazılar asmış. Bunun üzerine öğretim görevlisi de bu çocukcağızları mahkemeye vermiş, 2 sene hapisleri isteniyormuş. Abdülsamet ve Uğur’a hayatlarında başarılar diliyorum. Aklıma çok sevdiğimiz bir hocamızın yandaki fotoğrafa gördüğünüz zıvırtıdan kullanan bir öğrenciye olan repliğini getirdi: “Lan olm, göppek mi kaçtı .ıçına..”

Rusya bir yandan Amerika’ya “Küslük bozuldu dimi kanki, imzaladık sözleşmeyi de” derken diğer yandan İran’a “Mazallah lazım olur siz bu S-300 leri (orta ve kısa menzilde balistik ve benzeri hava saldırılarından korunmak için kullanılan hava savunma füze sistemi)” diyip paraları cukkalama derdindeydi. İran’ı nükleerden vazgeçirip rüzgar enerjisine yönlendirmek için yaptırımlar uygulanması konusunda da ayran gönüllü davranan Rusya, S-300 lerin teslimi geciktirmiş. İran “Parasıyla değil mi, nerde kaldı bu lahmacunlar? Vallaha bahşiş vermicem” diyerek umutlu tutumunu sürdürmüş. Yarın öbür gün ulaşır İran’a S-300 ler; ne de olsa dün dündür, yarın başka bir gün..

Washington-Denver seferini yapan uçağın tuvaletinde sigara içmeye çalışan Katarlı diplomat sigaranın dumanı farkedilince “Ehe ehe, ayakkabımı yakıcam” diye kendince şaka yapmaya kalkışmış. Bunun üzerine Amerikalılar “Amanın duman, adam da kavruk tenli, yandık anam bomba var, bombaa” diye koşuşturmuş. Katarlı diplomat “Benim diplomatik dokunulmazlığım var, bana elleşemen” dese de yaptığı şakanın sonucunda sorgudaymış, elleyen elleyeneymiş. Ne diyeyim:Sigara öldürür, sigarasızlık süründürür.


Son haftalardaki performansıyla Arda’dan daha iyi olduğunu Hıncal Uluç ve benzerlerine kanıtlayan Messi için bir yorum da Arsenal’in Rus bücüründen gelmiş. Arshavin, Sport-Express gazetesine verdiği röportajda “ Messi’ye bakınca kendi kendime ‘Ulan ben niye başladım ki futbola?’ diyorum” demiş. (You look at Messi and think: why did I even start playing football) Bunu duyan Galatasaray’ın kalifiye tercümeli Mert Çetin, Arshavin’e Arda hakkındaki düşüncelerini sormuş: “Can you make some comments about?”; Arshavin “About what?” karşılığını verince, Mert “Rijkaard’a ne desem anlıyordu, bunun kafası pek çalışmıyo galba” diye düşünüp “I am fine, thanks and you” diyip oradan uzaklaşmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder