12 Nisan 2010 Pazartesi

Galatasaray 4 - 1 Diyarbakırspor

“Vurmayın artık adam öldü” herhalde bugünkü maçta Diyarbakırspor için söylenebilecek en güzel söz. 3 oyuncusu sakatlanıp çıktı, kalecisi maçın başında bile sağlam değildi. Maçı öyle ya da böyle bitirebildiler. Diyarbakırsporluların bu maçtan puan çıkartacaklarını düşündüklerini zannetmiyorum, o yüzden onların için en büyük temenni sakatlıkların ciddi olmamasıdır. Galatasaray’a gelince çok müthiş oynadı, dağıttı demek tam anlamıyla “4-1” e bakıp söylenebilecek bir şey olurdu. Oynadılar işte, çok zorlamadılar. Diyarbakırspor da Galatasaray’ı çok zorlamadı, yenildiler ve evlerine dönüyorlar. Galatasaray da kazandı, yoluna devam ediy..

Futbol dışındaki olaylar bu maçta daha önemliydi. Beş dakikalık sessizlik, tezahüratlar ve Jo topa dokunduğunda öten alarmlar... Maçın başındaki protestodan herkes haberdardı. Futbolcuların haberdar olmaması düşünülemez. Haklıydı, haksızdı tartışılır. İyi giderken beğenisini gösteren taraftar kötü giden bir şeyler olduğunda buna tepkisini gösterebilir veya kötü günde de desteğini eksik bırakmayabilir. Öyle oldu zaten, Ali Sami Yen’de herkes birbirini protesto ediyordu. Kimisi futbolcuyu kimisi futbolcuyu protesto edeni..

Protestolardan Arda da nasibini aldı Jo da. Jo’ya yapılan protestonun pozitif etki yaratabileceğini düşünürken Arda’ya yapılan protestonun Galatasaray’a ne kadar yarayacağını çözebilmiş değilim. Arda da Galatasaraylı yani Galatasaray taraftarı. Galatasaray yenilince tribündeki bazı insanlardan çok daha fazla üzülen bir Galatasaraylı belki de. Onu üfürüklemenin onu kendine getirebileceğini düşünmüyorum. Kız arkadaşı varmış,olur. Kafayı kız arkadaşına takıp kötüde oynayabilir bir iki maç, çünkü o da insandır. Bu çocuğun bu sezon kaçıncı maçıydı Diyarbakırspor maçı? Neler yaptı şimdiye kadar? Üfürelim de üfürelim, kötü oynuyor üfürelim. Arda o tribünleri bilir,o sahanın çimlerini bilir. Arda’ya üfürürsen kırarsın çocuğu golden sonra takımı toplar kulubeye gider. Diyelim ki, Manisaspor maçını kazanan bir Galatasaray Ali Sami Yen’de Bursaspor ile karşılaşacak. Maçın başında çağırın Arda’yı üfürün. Sonra da asist yapsın, gol atsın isteyelim. Muhteşem oynasın..Oynar.. :)


Jo’nun durumu ise biraz daha farklı. City’de tutunamadı, Everton olmadı ve sonra bize geldi. Yetenekli bir futbolcu olduğu kesin ancak kafası şampanya şişelerinde, partilerde kaldıysa onu uyandırmak için yapılan protesto iyi bir uyarı olabilir. Çünkü oynadığı futbol yüzünden ıslıklanmadığını o da biliyor, ne yaptığını Jo daha herkesten iyi biliyor. Yarım sezon bile oynamadığı bir kulüpte ıslıklanıyor. Kısacası; Galatasaray’ın işine yarayabilecek bir futbolcuysa “Ne yapıyorum ben, şu halime bak.. Kaç maç oynadım, topa dokunduğumda ıslıklanıyorum.” diyip kendine gelir. Gelmezse de keyfi bilir, saçlarını yanına alıp gider..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder