20 Ekim 2010 Çarşamba

Vizyon nedir?

Galatasaray uzun seneler boyunca sezon ortası teknik direktör göndermeme geleneğine sahip bir takımdı. Ne yazık ki Skibbe'yle karşılaştığımız bu durum Frank Rijkaard'ın da sonu oldu. Daha öncesinde hatırladığım sezon ortasında Kocaelispor'dan alınan Saftig yollanmıştı. Şu an için uzun uzun analiz yazısıymış ona buna giydirmekmiş manasız kalıyor ve de içimden de gelmiyor.

Rijkaard'dan sonra Hikmet Karaman'ın adı geçmesi trajikomik, Hagi veya Fatih Terim'in adlarının geçmesi ise kelimelerle anlatılamayacak duygulara vesile oluyor. Fatih Terim şu durumda Galatasaray için uygun bir teknik direktör olabilir keza kendisinin başarıya ihtiyacı var. Yani hem Galatasaray'ın hem ona ihtiyacı var. Ancak ne Hagi'nin ne Fatih Terim'in Galatasaray'ın başına gelmesini istemem. Zaten son haberlere göre Fatih Terim teklifi reddetmiş. En geç önümüzdeki pazartesiye kadar Hagi geliyormuş falan filan... ve bilerek iyi oynadmadığını açıkça ima eden Servet Çetin takımda kalıcak gibi duruyor.. Harika.. Kimin gözünü hangi renkle boyadığınıza inanıyorsunuz?

Adnan Polat Galatarasaraylı'dır. Yani Galatasaray taraftarıdır. Ancak Adnan Polat kimdir, sorusunun cevabı Galatasaray'ı yöneten kişi olduğudur. Kötü niyetli veya sığ görüşlü taraftar mantığıyla verdiği kararlar ve yaptıkları kabul edilemez. Bülent Korkmaz'ın ara dönem için takımın başına geçirilmesi üzerine Frank Rijkaard getirilince Büyük Kaptan'a yapılanlar unutulmuştu. Frank Rijkaard da kim oluyor? Uzun vadeli planlar ve o planları desteklemek nedir? Hagi'yi takımın başına getirilse taraftar memnun mu olacak, sportif başarı mı gelecek? Yoksa Galatasaray Yönetim Kurulu hem taraftarı kısa vadeli başarılarla mutlu ettiğini düşünen hem de uzun vadeli planları ile 5 sene sora Şampiyonlar Ligi'nde yarı final hedefini koyabilecek insanlardan mı oluşuyor? Kısacası yöneticiler için vizyon nedir? -Hikmet Karaman'dır..

Frank Rijkaard kalsaydı da Rijkaard'ın isteklerini doğru zamanda ve doğru şekilde yerine getirebilecek bir yönetim gelseydi daha iyi olmazmıydı? Taraftar olarak Adnanları kovabilsek harikulade olmaz mıydı..? Yönetiminin zırvalarına girmenin çok da manası yok.. Rezillik, Galatasaray vizyonuna yakışmazlık ve bir sürü aşağılayıcı sıfat daha... Frank'e tam (ve de gerçek) destek verip Ankaragücü maçından sonra 2 senelik sözleşme uzatıp takımdaki kılçıkları yollasalardı ne olurdu? Nereniz yemedi..

Pipiniz düşsün..

PS:Ulan adama doğru düzgün tercüman bulamadılar 1,5 senede, neyin vizyonu..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder