14 Ekim 2010 Perşembe

Neler olmuş - 19

Burkanın Fransa'da yasaklanması yetmemiş olacak ki 63 yaşındaki İngilizce öğretmeni Fransız teyzem sokakta gördüğü kadıncağızın baş örtüsünü caaart diye yırtıvermiş. Fransa demokratik bir ülke olduğu için hemen almışlar içeri, mahkeme falan filan. Çakmışlar 2 ay hapis cezasını teyzeye üzerine bide 750 euro para cezası vermişler. Avukatları "Yaşlı kadın, hem romatizması da var. Vallaha bi da yapmaz. 15.000 euro de anlaşalım, çıkartalım hapishaneden" demişler.

Geçen dediydim Mr.Şapka (Afganistan devlet başkanı Karzai) özel güvenlik birliklerini ülkesinden dehlemeye niyetlenmişti. Amerika ve NATO müttefikleri de hemen kıllanmış "Aman hocam sen napıyon ya?" demiş. "Gel sen şu kağıda imzanı bas da özel birlikler çalışmaya devam edebilsin" diye ikna etmeye çalışmışlar. Sadece Amerika'dan gelen 26.000 emekçi var orada tabi, "Ne olacak bu çocukların hali"diye düşünmelerini normal karşılamak lazım. Herkes tırnaklarını yerken "Napcak lan bu adam şimdi. Yüz verdik deliye geldi sıçtı halıya olmasın" diye kara kara düşünüyormuş.

Bolivya'nın Fair Play uzmanı devlet başkanı Evo Morales ülkede yerel fabriklardaki koka üretimini aylık 7 kilodan 2 kiloya düşürünce homurdanmalar başlamış. Koka üretiminde dünyada 3. sırada bulunan Bolivya'da Evo "Yahu biliyom, bu halt pis bir şey ama biz bu senelerdir şifalı birki olarak kullanıyoruz" demiş. Koka yapraklarının üretimi ve tüketimi Bolivya'da yıllardır süregemekte ve hiç bir zaman endişe verecek bir şekilde narkotik bir problem yaratmamış. En önemlisi koka yaprakları günde 15-18 saat arası çalışan işçiler için bir numaralı tercihmiş. Dağlarda, tepelerde veya madenlerde çalışan işçiler koka yapraklarını uyarıcı olarak kullanıyormuş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder