11 Mayıs 2010 Salı

Neler olmuş - 15

Ebedi Başkan Deniz Baykal’ın işe alım görüşmeleri halka açılınca CHP Genel Başkanlığı’ndan istifa etmek durumunda kaldı. Bu arada orada burada neler olmuş ona bakalım en son çapkın başkana döneriz.

Efenim, siz de okumuşsunuzdur Kosova yakınlarında yeni bir toplu mezar bulunmuş. 250 kişilik son derece konforlu, serin zemin toprak katın altında Kosovalı Arnavutlara yer ayırmışlar. Çıkışı olmayan bu girişlerde ebedi misafirlere kolaylık sağlansın diye toplu giriş uygulaması yapıldığını tahmin etmek de zor değil. Güzel güzel yatarlarken sessizce plastik eldivenli bir el uzatmışlar, bu otelin misafirlerine.. Çok rahatsız olmuşlar tabi ama seslerini çıkartamamışlar. Yazık, neyse ki her oteli denetleyen bir kurum var. Keza otelin baş mimarlarından Radovan Karadzic’in de başı bu kurumlarla dertte... Ya bu otelin çalışanlarına ne oluyor derseniz, yakın zamandan bir örnek verelim: Miloş Stupar..

Yani yandaki şeker adam (hee Miloş işte) bir kaç gün önce serbest bırakılmış. 40 senelik hapishanede yatay düzlemde geçireceği günler son bulmuş. Neden olarak da, Stupar'ın yönettiği Sırp birliklerinin üzerinde doğrudan yetkisi olmadığı için serbest bırakıldığını söylenmiş. Bosnalılar “Yahu tabi çıksın, ne işi var hapishane köşelerinde..Bizi de bundan sonra yormayın, gelmeyelim mahkemelere tanık diye boşu boşuna yol parası veriyoz” diyerek memnuniyetlerini belirtmişler. Srebrenica Anneleri Derneği Başkanı Hatice Mehmedoviç de Miloş Stupar'ın serbest bırakılmasının “katliamın ödüllendirildiğini göstergesi olduğunu” belirterek, “Bu mahkeme kararı, Stupar'a yakınlarımızı öldürdüğü için bir teşekkürdür” diye konuşmuş. Srebrenica’ da olanlar hakkındaki bir blogda şu soru soruluyor: “Bu adamcağız (yazık garibime çökmüş hapishanede) olaylar esnasında çiğdem çekirdek mi satıyordu? Eğer satıyorduysa bu adamın zararını kim karşılayacak,e çünkü çekirdek çitleyecek ne çocuk kaldı, ne anne ne de baba..”

Eğlence, şamata gırgır diyince ilk akla gelen ülke İsrail’de dünyayı neşelendirmeye devam ediyor. Filistin-İsrail görüşmeleri dolaylı yoldan da olsa başlamış bulundu. İçerde ağabeyinin yanında sesini çıkartamayan ve “Valla billa durdurduk inşaat(Ramat Şlomo'daki;Doğu Kudüs), söz ya 2 seneliğine durduruyoz bak, ya vurma ya” diyen başbakıcı Netayyanni rağmen Kudüs Belediye Başkanı “Yau, ne durduracaz, yannış annamışınızdır, dili sürçmüştür, lahmacun molası verdi bizim ameleler devam ediyor inşaatlara” demiş. Bu görüşmeler kendi çapında süredursun, Amerika İsrail’e Hizbullah’tan eskik kalmasın diye çok akıllı bombalar (3 çeşit) tedarik ediyormuş. Bunlardan biri olan lazer teknolojisine sahip çok akıllı bombaların tek falsosu isminin çok olmasıymış.. Çok terbiyesiz bu Amerikalılar canım.. [ (laser-guided Bomb Unit GBU-28 (nicknamed "Deep Throat")]

Daha da uzatmayalım çapkın başkana dönelim. P.tesi sabaha karşı 02.00’de girilmiş bir haber var Radikal’de :'Devam' diyen Baykal bugün hayata dönüyor. Herhalde başka işe alım görüntülerinin de ortaya çıkmasından korktu veya 2 hafta sonraki kurultay için ayak yapıyor, şeker yüzlü çapkın başkan. Olayların Baykal reddedilmemesi hatta Zülfü Livaneli’nin “Yahu ben biliyom, onları eski onlar eski en az 8 senelik” demesi bu işe alım prosedürünün gayet normal olduğunu gösteriyor. En kral Başbakan Erdoğan Baykal’ın olayı yalanlamamasının üzerine barnak basıyor işe alım görüntülerinden haberdar olduğunu ve “Yaşından başından utan,piuu boyun devrilsin. Evli barklı adam, yazık yapılır mı yahu. Sakla sakla sakla, kimseler görmesin...” diyerek Baykal’ın çapkınlığı kıskandığını açıkça belirtiyordu. Almanlar Baykal’ın çoraplarını son modaya uygun bulmadıklarını belirtirken, son zamanlarda iyice sağa kayan ve milliyetçilik akımına kapılıp azınlıkları görmezden gelmeye başlayan CHP’nin Baykal’ın gidişindan sonra değişerek gelişebileceğini söylüyorlar.

PS:İmla ve anlatım bozukluğu olabilir, düzeltince bu notu da kaldırırım..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder