13 Mayıs 2010 Perşembe

Kafam karıştı..

Bazen farklı haber kaynaklarından değişik haberler için okumak için, bazen de aynı haberin farklı yorumlanmasını okumak için Zaman gazetesini takip ediyorum. Bugün Zaman'da "Alman lider, burka yasağına karşı çıktı" başlığıyla yer alan bir habere göre Almanya Cumhurbaşkanı Horst Köhler "Kadınların tümüyle kapanmalarının kadın-erkek eşitliği konusunda kendi anlayışına uymadığını belirterek, "Ancak Almanya'da yine de bazı kadınlar burkayı giymek istiyorsa, bunun yasaklanmasının istenilmesi için bir neden yok." şeklinde konuştu. Bu tür tartışmaların ideolojik olarak yapılmaması konusunda uyarıda bulunan Köhler, bu tartışmaların aydınlatıcı olması ve Müslümanlar ile Hıristiyanların bir araya gelmesine olanak sağlaması gerektiğini kaydetti" demiş.

Bir iki gün önce de foreignpolicy'de aynı konu hakkında bir yazı okumuştum, orada da Almanya'nın yarısında yasal olarak dini öğeler taşıyan kıyafetlerin ve sembollerin yasak olduğu (bunlara burka ve baş örtüsü de dahil), ancak bu eyaletlerin beşinde hıristyanlığa ait öğelere ayrıcalık tanındığı belirtiliyordu. Diğer yandan bütün Almanya'da kadınların araba kullanırken güvenlik nedeni ile baş örtüsü takmalarının yasak olduğunun altı çiziliyordu.

Buna ek olarak Almanya'nın Avrupa Parlamentosun'daki temsilcisi Silvana Koch Mehrin bu ay içinde yüzü kapatan örtülerin tüm Avrupa'da yasaklanmasını ve burkanın kadın haklarına karşı oldukça büyük bir saldırı olduğunu ve de bunun mobil hapishaneler olduğunu belirtiyordu.

..

Koskocaaa cumhurbaşkanı bizi mi yiyor yani? Yok yok olmaz. Eğlence diyarı Almanya'nın kudreeetli cumhurbaşkanı bize böyle şey yapmaz. Muhakkak diğer haberde bir yanlış vardır veya Silvana'cım parlamentoyu yiyordur. Ya da Zaman gazetesi kasıtlı mı haber yapmış? Hmm. Foreignpolicy'dir onu yapan canım.. Bilemedim.. kafam karıştı..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder