16 Kasım 2010 Salı

Rehber atın yolunu şaşırtanlar..

Mona Ramouni, 28 yaşında.. Michigan'da bir psikoloji öğrencisi.. Onun hikayesini farklı kılan kör bir Müslüman olmasının yanında rehber köpeği değil de rehber olarak bir midilli kullanması..
Mona, atının eğitimi için aylık kazancının bir kısmını (450$)3 yıl boyunca bu iş için harcamış, sonunda Cali (atın adı) nin yardımıyla daha rahat hareket edebildiği için mutluymuş..

Velhasılkelam, bir kaç yerde haber; Mona'nın aşırı tutucu ailesinin köpeğin pis olmasından dolayı izin vermediği, başka bir yerde de köpeğin pis olmasından dolayı İslam'da bunun yerinin olmadığı bu yüzden de tayı kullanmak durumunda kaldığı şeklinde verilmiş..

msnbc ise, dine düşkün olan Mona'nın ailesinin 3 kardeşiyle beraber yaşadığı evde bir köpeğin varlığından rahatsız olmasını saygıyla karşıladığı yazılmış ve eklenmiş: Michigan'daki Müslüman-Amerikan Konseyi Başkanı Dawud Walid; bir çok Müslüman köpekler temiz birer hayvan olmadıklarından dolayı ibadetin saflığını bozabileceğine inandığını belirtmiş. Atlar krallar layık hayvanlarmış ammavelakin onlarda problem yaratabilirmişmiş..

Diyeceğim şudur ki,sadece ve sadece kızcağızın azmini takdir etmek ve mutluluğu paylaşmak yerine topuna falsolu hareketlerle girmiş olmanın ne manası var bilemedim..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder