4 Kasım 2010 Perşembe

Arminia Bielefeld (x) - (y) Union Berlin

Ne de olsa skor önemli değil Bundesliga II'de düşmemeye oynayan iki takımın mücadelesi. Özellikle Arminia Bielefeld koşar adam küme düşmeye gidiyor. Takımın hali içler acısı; sezonun ilk haftalarına Bielefeldli bir arkadaşlarım kupada turu geçerlerse kazacakları parayla (ki cüzi bir miktar olsa gerek) uzun boylu zenci forvet alacaklarını söylemişti. Şanslarına turu geçmişler aldıkları forvet ise ilk maçında rakip takımın defans oyuncusunun "Bana maymun, orangutan bişiler dedi, abuk subuk konuştu" dediğini gerekçe göstererek dirseği çakmış, kırmızı kartı yemiş.Anlayacağınız Arminia'nın hali içler acısı...

Maçta dikkat çeken şeyler ise oynanan futbol değildi. Örneğin; 2. Lig sonuncusu Bielefeld'in bileti 20€.. Bunun karşılığında oturarak bu muhteşem maçı izleyebiliyorsunuz. Stadyum çevresinde ve de tribünlerde seyyar olarak bira satışı Almanya'da ki bir maç için olağan karşılanabilecek bir durumdu. Sigara içenlerin vapur keyfine edildiği gibi stresli maçlarda taraftarın sigaraya sarılmayıp daha fazla küfretmesini sağlamak için uygulanan sigara yasağı ne gariptir ki Bielefeld'in stadyumunda geçerli değildi. (Sahadaki tek tanıdık adam: Oliver Neuville)

Biraz daha ekonomiden söz edelim. Maçı beraber izlediğim arkadaş "Şu karşıdaki tribünü görüyor musun?" dedi, " İşte o tribün yüzünden takım batağa saplandı. 12 milyon Euro tutması gerekirken 16 milyon Euro tuttu. Şimdi iflasın ettik edeceğiz" diyordu. 2.Ligin sonuncusu bir takımın bir tribününden bahsediyoruz..."Takım rezalet peki taraftar yanlız bırakıyor mu" derseniz, maça giden biletli seyirci sayısı "10.112" kişi (-1, bi daha gidersem Ankara'nın Dikmen'i)... Galatasaray'ın ASY'de geçen sezon seyirci ortalaması ise 17.000 kişiydi.. Türkiye'nin en büyük takımlarından birinin seyirci ortlaması neyse ki (!) Almanya 2. liginde düşmeye oynayan bir takımdan fazla gibi gözüküyor..

Kıssadan hisse maç rezaletti, topu alan kimi zaman topla beraber dümdüz bile gidemiyordu, ancak yapılan yatırımlar stadın alt yapısı, ulaşım vs vs..bizim dünya kulüplerimizle karşılaştırıldığında takdiri hakediyor..

PS:Merak edenler için; Bielefeld tabi ki yenildi:1-2..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder