23 Kasım 2010 Salı

Anlayış farklı..

Günlerden geçen gün zenci bir arkadaş edindim. Son derece çirkin şakaya açık bir cümle ama önemli değil. Ne de olsa adamlar üstün ırk, önlerinde dikkatlice eğilmek lazım.. çok değil.. Kamerunlu arkadaş Kamerun'da kimya mühendisliği okumuş, bursla Almanya'ya doktora yapmaya gelmiş. Yolu Bielefeld'e düşmüş..

Kimileri doktorayı bitirmek için 4-5 sene debelenirken, o 3 senede bitirmiş. Şimdi üniversitede çalışıyor. Not ortalaması da bir hayli yüksek. Velhasılkelam Alman hatunlar da üstün ırkın farkında olduğu için Alman bir hatun kapmış bizim Kamerunlu'yu, iki senedir beraberlermiş. Noel'den önce evlenmeyi planlıyorlarmış, kız arkadaşı belediye'ye (ya da evlendirme dairesi) gitmiş, böyle böyle biz evlenmeyi düşünüyoruz demiş. Belediye'den ne deseler beğenirsiniz: "Bak kızım emin misin? Pipiye kanma bu Afrika asıllılar Almanya'da kalmak için Almanlarla evleniyorlar. Emin olmamız için bilmem kaç ay araştırmamız lazım onu yapmamız lazım bunu yapmamız lazım" demişler.. Kız manyamış tabi, kapıyı çarptığı gibi çıkmış dışarı.. Kamerunlu arkadaş hem kızıyor hem de gülüyor bu olanlara tabi..

Sonuç olarak 3 hafta sonra Danimarka'da evleniyorlar.. Ne diyelim.Onlar ersin muradına biz çıkalım kerevetine.. Zaten 3 aylık da hamileymiş ablam :)

Gelgelelim buna benzer bi hikayeyi bizim Himmet agabeyden duymuştum.. Himmet abi bizim bakkal.. Evin hemen yanında şarküteri, tekel bayi karışımı bir yer işletiyor.. Bundan 10-15 sene önce Almanya'ya gelmiş. Almanya'ya geliş sebebi çok değişik anlattığına göre.. Bucalı abimin annesini hastlanınca hastaneye kaldırıyorlar, sonra öldü diye morga koyuyorlar kadını kurtaramadık diye.. Himmet ağabeyin annesi sonradan nasıl oluyorsa morgdan çıkıp taksiyle eve geliyor. İşte o an diyor ki Himmet ağabey "Ben bu ülkede kalmam!" Sanat okulu bitirmiş, pek kalifiye bir eleman olmayan Himmet ağabey Almanya'ya turist olarak geliyor. Nasıl oluyorsa bir Alman hatunla evleniyor, o sayede Almanya'da kalıyor.. Aynı konunun lafı geçtiğinde "Benim yaşadıklarım yazsam kitap olur ya.." diyor bir de utanmadan ekliyor "Yakalasın açığımı şerefsizler yollasınlar, bir sürü çile çektiriyorlar. Yakalasalar ya açığımı puştlar.."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder