3 Haziran 2010 Perşembe

Beterin beteri var

Son günlerde bütün dünya (!) İsrail'i kınarken, İsrail'i kınayamayan, çünkü kendi başı beladan kurtulamayan birileri var:

Geçen son yedi günde Guatemela sakinleri volkanik patlama ve onun külleri ardından oldukça şiddetli bir tropik fırtına ve sonucunda oluşan toprak kayması ve sel baskınlarıyla uğraşmak zorunda kalmış.

27 Mayısta patırdamaya başlayan Pacaya Volkanının küllerinden nasibini Amerikan Havayolları da almış. (Foto: 28 Mayıs 2010,REUTERS/Daniel LeClair)

Külleri temizlemeye çalışırken patlak veren Agatha fırtınası ise iyiden iyiye sinirleri bozmuş. Fotografta toprakların kayarak müdahelesi sonucunda evine doluşması karşısıdında çaresiz bir abla.(Foto: 31 Mayıs 2010,REUTERS/Daniel LeClair)

Geçen pazar toprak kaymaları sonucunda şehrin ortasında 30 metre genişliğinde ve 60 metre derinliğinde bir boşluk göze çarpıyor. Neyse ki bu noktada bulunan tekstil fabrikası boşaltıldıktan sadece bir saat sonra meydana gelen toprak kayması can kaybına sebebiyet vermiyor. 3 sene önce de aynı noktaya 5 kilometre uzaklıktaki bir yerde buna benzer "boşluk" vakası yaşanması bu Guatemala Citylilerin kaderi herhalde.(Foto: 1 Haziran 2010,REUTERS/Daniel LeClair)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder