5 Aralık 2010 Pazar

Kısasından Karalamalar..

Son hafta pek bir şeyler karalayamadık, önümüzdeki hafta telafi ederiz kısmetse.. Bugünlük kısa kısa bir şeyler karalayalım..

- Geçtiğimiz günlerde dünya gündeminin ana maddesini Wikileaks oluşturuyordu. Kimi ülkeler komple sansürlerken kimileri kısmi sansürlemeyle geçiştirdi. Kimileri Julian'a suikast düzenlenmeli derken kimileri "Hani belge nerde belgesi olmayan şeyi ispatlamam" dedi. Diğer bir bakış açısı da Amerika'nın diğer ülkelere direk olarak söylemediklerini Wikileaks üzerinden söylediği yönündeydi. İsrail'in yayınlanan belgelerden fazla yara almadan sıyrılması da kimi komplo teoricilerine fırsat doğurdu. Daha açıklanacak ve etkisi muhtemelen kar topu gibi giderek artacak bu belgeler dünya düzenindeki kimi görünür kimi de gizli taşları yerinden oynatacağa benziyor. Bu çocuklar yayın yapmaya devam edebilecek mi? Sorusunun cevabı ise belirsiz. Amazon'dan tepik yedikten sonra PayPal da bağışların yatırılmasını engellemiş. Birçoklarının damarına basıldığı kesin, buna karşılık olarak Wiki çocukların hayat damarları da kesilmeye başlanmış (Bkz. PayPal). Hasır altı edilemeyecek kadar çok dosya ve bilgi olduğu göz önünde bulundurulursa görünen taşlardaki değişiklikler kısa bilemedim orta vadede muhtemel gözüküyor.


- Futbol dünyasında ise pazartesi akşamı Barcelona'nın Real Madrid'i muazzam bir futbolla beşlemesi hafta ortasına kadar ön plandaydı. "Arkadaş adamlar ne top oynuyor yaw" cümlesini bilmem kaçıncı kez söyledik veya duyduk. Jose ile Pep karşılaştırması hakkında ekşi'de okudum beğendim buraya da yazayım "Pep dünyanın en iyi takımının teknik direktörü, Jose ise dünyanın en iyi teknik direktörü."

Hafta ortasına gelindiğinde Galatasaray'da kış temizliği başladı ve mutsuz Elano memleketinin yolunu tuttu. Satış hakkında resmi sitede yapılan açıklama ise sadece ve sadece komikti. Devre arasında bu temizliğin devam etmesi muhtemel (Misimovic'e sıcaklar yaramıyor denilip Almanya'ya geri yollamak gibi), ama en azından gelecek sezonun hazırlığına şimdiden başlanması Galatasaray adına doğru verilmiş bir karar. Takımdan temizlenmesi gereken futbolcuların çokluğu devre arasında çok büyük değişiklikler yapılmasına izin vermeyebilir (Örn: Ayhan the King'in sezon sonu sözleşmesi bitiyor. Elden çıkarılmaya tenezzül edilemeyebilinir). Kasımpaşa maçında Anderlecht, Marsilya ve Rubin Kazan'ın istatistikçileri varmış diye okumuştum bir yerden Barış Anderlecht'e, Servet Kazan'a gidebilir misal.. Marsilya da seçsin kenef topçularımızdan paket indirimi de yaparız..


Haftasonu Kasımpaşa karşısında aldığı galibiyetle düşme hattından uzaklaşan (!) Galatasaray orta sıralardaki yerini sağlamlaştırdı. Gençlerbirliği maçının kazanılması halinde sezonun ikinci yarısında Avrupa Ligi'ne gitme adına Galatasaray'ın motivasyonu devam edebilir. Yeni stadyumun da etkisini gözardı etmeyelim.. Son olarak bu Volkan Şen'i sevmiyorum arkadaş. Beşiktaş hakederek kazandı, ancak bu Volkan Şen'in pipisi düşsün ya ne çirkin bir adamsın sen.. Bizim maçta da kırmızı görmesi lazımdı hakem yemişti o zaman kırmızıyı ki o zaman da farkındaydı yediği haltın.. Beyin enjeksiyonu lazım bu gerizekalıya.. Beyinsiz ama yetenekli topçugillerden..Neyse işte sevmiyorum bu adamı..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder