14 Şubat 2011 Pazartesi

Neler olmuş - 23

Boris Nemtsov, Vladimir Milov ve Vladimir Ryzhkov.. Bu üç silahşör hadlerini bilmeyip hem devlet kanalı olan Rossiya-1'i hem de Putin'i dava etmeye kalkışmış. Putin, Aralık ayında katıldığı bir programda 90'lardaki karışık dönemde şu andaki muhalifler paraları cukkaladı büyük terbiyesizlik yaptı demişmiş. Bu üçlü de 90'larda parlemantodaki taş toprak sahibi şahsiyetlerinden olduğu için üzerine alınmış.."Bu terbiyesizliğin bi fiyat olmalı" deseler (1 milyon ruble:34.000$) de Putin'in avukatı "Pek bi alıngan bunlar sanki Putin Paşam listeden adlarını okumuş" demiş.. Mahkeme haliyle davayı reddetmiş..


Doğalgaz konusunda hev demeden atılan sopanın peşinden koşan İtalyanlar, Çekler ve Slovaklar sopayı geri getirirken "Abi bu sene biraz ucuza bağlasan olma mı ya?" diye sırnaşsa da Gazprom tok satıcı olmanın rahatlıgıyla şimdilik "Bakarız.." diye geçiştirmiş..

Yazmaya hafiften başlayayım girizah olsun böylece diye karaladım tekrardan düzene giriyoruz efenim.. Bilahere ilerleyen zamanlarda nasıl bir şeyler karalayacağımı atarım .. Alttaki fotograf da 25'i geçince "Yaşlandık abi, evde oturmak en güzeli" diyenlere Moskova'dan geliy..



İlerleyen günlerde başarabilirsem Rusya'da internet üzerindeki yayın organlarının gördüğü baskı hakkındaki bir yazıyı çevirmeye çalışıcam..

He burdaki de sokaktaki baskı ama o da bi yere kadar..






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder