19 Ağustos 2010 Perşembe

Galatasaray 2 - 2 Karpaty Lviv

Sergen'in deyimiyle "Sıkıntı var." Galatasaray'da.. Öncelikle transferlerin bitmemiş olması daha doğrusu yaratıcı oyuncu eksikliği hissediliyor. Ön hazırlayıcı eksikliği var, son hazırlayıcılar oyuna ağırlığını koyamazsa (Bkz. bu maç için Arda) işler farklı gidiyor, ağırlığını koyarsa farklı gidiyor (Bkz. Kewell) Örneğin Elano ön hazırlığı yapabilecek bir oyuncu ama malesef Ayhan ve M. Sarp bu işi kotaramıyor. Ayhan'ın yaşı müsade etmiyor, Sarp'ın yetenekleri..

Oyuncuların bireysel hataları ve bunların yanında kendin güven eksikliği (özellikle Ali Turan ki bunda seyircinin ıslıkları da etkili) rakibin fiziksel gücüyle birleşince Galatasaray yenik duruma düşüyor. Bir tepki vermeli dediğimiz Arda bu maçlık kayıptan öteydi. "Mental açıdan kendini geliştirmeden Avrupa hayalleri kurmaması onun adına iyi olur" görüntüsünü bu maçta da değiştiremedi. Maçın heyecanına kapılıp kendine aşırı güvenden "Bunu da ben yaparım onu da vururum burdan gol olur tacı da ben atmalıyım ortayı da ben kesmeliyim" dememeli. Lider oyuncu olması isteniyor Arda'dan her maç iyi oynaması değil veya herşeyi yapması değil, takımın karakterini göstermesini sağlaması isteniyor ve buna daha hazır değil. Diğer yandan Hakan Balta'nın ikinci goldeki hatası akıl alır gibi değil, onu geçtim iki golde de hatası olmayan Aykut'un ıslıklanması da son derece manasız. Gerçi Galatasaray'ın neresi doğru ki taraftarın da eğri olmasına şaşmalı.

Neyse uzatmayalım fazla yaratıcılıktan yoksun Galatasaray ilk yarıda fiziksel açıdan kendisinden üstün Karpty Lviv'den iki gol yedi , ikinci yarıda Yılmaz Vural tadında bir teknik direktör olsaydı Lviv'in başında işler çok farklı olabilirdi. Neyse ki rakip takımın fiziksel üstünlüğüne karşın, karakteriyle ve kalitesiyle geri dönen oyuncularımız da vardı ki maçı berabere bitirdik. 0-2 olduktan sonra 2-2 bize yeter diyordum. Umarım yeter.. Ama bu Galatasaray'ın kendine gelmesi gerek, gelecek iki transferle bir ruh yakalanır mı? Cana takım pıstığında ateşleyen adamlardan biri olur mu? Göreceğiz.. Hep beraber izliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder